Снимка БулфотоПрокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства за нарушаване

...
Снимка БулфотоПрокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства за нарушаване
Коментари Харесай

Масово се нарушава наложената задължителна карантина

Снимка Булфото

Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства за нарушение на наложителната карантина по отношение на подхванатите ограничения против разпространяването на новия ковид COVID-19, оповестяват от прокуратурата, съобщи Нова тв.

Анализът на данните за последната седмица на петте апелативни региона – София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, демонстрира, че най-често нарушаванията се правят от български жители, на които след завръщането им от чужбина в страната, за период от 14 дни е неразрешено да напущат домовете си.

Такъв е казусът на гражданка на бургаския квартал „ Зорница “, която след завръщането си от Италия в България, е нарушила наложителната карантина, като дружно с двете си деца е посетила сестра си, тъй като „ не се били виждали от години “.

При различен случай, регистриран преди въвеждането на рестриктивните мерки за допускане единствено на неотложни пътувания сред регионалните центрове, е открито, че гражданин на Исперих, който се е завърнал от Холандия, не обитава на посочения адрес, на който е подложен под карантина за период от 14 дни. След осъществена телефонна връзка, лицето е обяснило, че се намира в собствен парцел до Тетевен и има намерение още веднъж да пътува за Холандия. В тази връзка нарушителят е разгласен за общонационално търсене.

Част от формираните досъдебни производства за нарушение на противоепидемиологичните ограничения са против водачи на тежкотоварни камиони, които след завръщането си в страната не извършват наложената карантина, а още веднъж поемат зад граница.

Прокуратурата е образувала досъдебни производства и за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19. Продължава работата на Прокуратура на Република България по сигнали за осъществяването на нарушавания и закононарушения по отношение на оповестеното в Република България изключително състояние.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР